1 m² = 2 m²? Dat kan met PlusM²!

Tussenvloer, oorsprong?

Tussenvloer is de vakterm die het vaakst gebruikt wordt voor een stalen constructie in een magazijn, opslagplaats of bedrijvig pand.
Als u overweegt om uw opslagruimte te vergroten of uw magazijn anders in te delen of kantoren te integreren dan is een tussenvloer een uitstekende oplossing.

De term tussenvloer werd de laatste jaren steeds couranter gebruikt maar kent veel synoniemen. U herkent ze vast: mezzanine (Italiaans: ‘mezzano=midden’), entresol (Frans: entre=tussen, sol=vloer’), tussenverdieping of magazijnvloer.

Tussenvloer, wat is dat nu precies?

Het is een zelfdragende stalen constructie die geplaatst wordt tussen verdiepingen of net gebruikt wordt om een extra verdieping te creëeren. In die zin wordt het in industrieële omgevingen vaak gebruikt om in een hoge ruimte extra vloeroppervlakte te creëeren. In de industriële sector en bij middelgrote ondernemingen plaatst men vaak tussenvloeren om de beschikbare ruimte te optimaliseren.

Een tussenvloer kan al geplaatst worden tijdens de bouw van een pand, maar het kan ook later geplaatst worden in functie van een herbestemming of uitbreiding van een gebouw. Vaak vormt de tussenvloer ook de structuur van een ruimte waarboven of waaronder kantoren worden geïntegreerd.

Tussenvloer, functie en toepassingen?

De tussenvloer wordt vooral gebruikt voor opslag.
In publieke ruimtes zoals sportarena’s en theaters wordt de tussenvloer soms als en balkon gebruikt om toegang te verlenen aan specifieke doelgroepen.

In de retailsector wordt een tussenvloer vaak gebruikt voor opslag én om extra winkeloppervlakte te creëren in een hoge ruimte.
In industriële omgevingen wordt een tussenvloer vaak gebruikt in grote magazijnen, voor opslag of voor een aparte functie, zoals een kantoor of bureel-unit.

De oppervlaktes en vorm van van tussenvloeren kunnen sterk variëren. Van enkele vierkante meters tot honderden. En in grote hallen zijn er ook meerdere tussenverdiepingen mogelijk. PlusM2 zorgt voor betaalbare standaardmodules die makkelijk uit te breiden zijn. Voor het echte maatwerk helpt moederhuis Anera u graag verder.

Tussenvloer, prijs?

Dat hangt er van af. Met dit antwoord bent u natuurlijk niets. We tonen u hieronder aan waarom de prijs van een tussenvloer erg kan variëren.

De prijs van een tussenvloer is namelijk afhankelijk een aantal parameters:

  • de oppervlakte
  • de draagkracht
  • de overspanningen
  • de accessoires zoals trappen, palletopzetplaatsen, aanrijdbeveiliging, ballustrades en kolombeschermers
  • het type van vloerdek
  • de complexiteit van de vorm
  • de marktprijs van het staal

Daarom is bijna geen enkele tussenvloer hetzelfde en dat heeft uiteraard een invloed op de prijs.

Maar van een expert in tussenvloeren verwacht u uiteraard een indicatieve prijs voor het leveren en plaatsen van verdiepingsvloer.
Momenteel variëreert de prijs per vierkante meter in de meeste gevallen tussen de 45 euro en 120 euro.
Verhuizen naar een ander pand of een nieuw gebouw rechtzetten heeft een veel hogere financiële impact.

Tussenvloer gebruikt, tweedehands of nieuw?

Gebruikte of tweedehands tussenvloeren zouden voordeliger zijn maar vergis u niet. Tussenvloeren moeten voldoen aan alle kwaliteitsnormen en de CE-markering. Een CE-markering kan niet worden afgegeven bij de toepassing van gebruikte materialen. Dat is voor PlusM² én Anera de reden om geen gebruikte materialen aan te bieden.

Tussenvloer, meer informatie.

Een tussenvloer biedt u eigenlijk extra betaalbare zakelijke meters.
U vindt op de website van PlusM² gedetailleerde prijzen van onze modules in verdiepingsvloeren maar onze expertes komen graag een kijkje nemen om u te begeleiden in de zoektocht naar de beste tussenvloer.

Wilt u de entresolvloer combineren met wand- en/of plafondsystemen, dan helpen we u ook uiteraard verder via 1 van onze partners.